Friss hírek

2009.04.23. 17:40

Veszprémben a Drogmentes Maraton

<p>Veszprémbe érkezett a Drogmentes Magyarországért Maraton csütörtökön. A csapat Budapestről indult hat napja, Veszprém a 40. állomás. Minden évben itt csatlakoznak a legtöbben a drogok elleni futáshoz, idén 2700-an. A mozgalom tagjai az összes megyén áthaladnak, 42 nap alatt 310 településre mennek el, hogy felhívják a figyelmet a drogok veszélyeire. A veszprémi futáshoz csatlakozott az MKB Veszprém kézilabdacsapat néhány tagja is.</p>

Április 18-án indult el a fővárosból immár 8. alkalommal a Drogmentes Magyarországért Maraton, hogy 2100 kilométert megtéve, az ország 310 települését bejárva, felhívja a figyelmet a drogok veszélyeire.

Tavaly 42 nap alatt 144 településről csaknem 25 ezren csatlakoztak a programokhoz, az idei cél 60 ezer ember megszólítása - mondta a Független Hírügynökségnek Braun Mónika, a Drogmentes Magyarországért Mozgalom elnöke.

Minden évben Veszprémből csatlakoznak a legtöbben a programhoz, idén 2700-an.

Magyarországon a fiatalok 30 százaléka kipróbált már valamilyen illegális szert, a legnépszerűbbek a marihuána származékok és a party-drogok, de egyre nagyobb veszélyt jelent a színtelen, szagtalan úgynevezett GHB fogyasztása.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csaknem 4 milliárd forintot költ évente a függőségek kezelésére.

Az ország legnagyobb drogellenes programsorozata mellé olyan hírességek is felsorakoztak, mint Erdei Zsolt, Janics Natasa vagy Növényi Norbert.

A veszprémi futáshoz csatlakozott az MKB Veszprém kézilabdacsapat néhány tagja is. A mozgalom következő állomása Pápa lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!