Friss hírek

2009.04.07. 10:03

Veszélyben a gyerekek

<p>Egyre többször lesznek rablás áldozatai gyerekek, a rendőrség arra kéri a szülőket, pedagógusokat, hogy hívják fel a lehetséges áldozatok figyelmét az ezzel kapcsolatos veszélyekre. Legutóbb Budapesten hétfőn raboltak ki egy fiút egy zuglói lépcsőházban, a 29 éves rablót - aki késsel fenyegetőzve vitte el a gyerek mobiltelefonját -, még aznap elfogták.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egyre többször fordul elő, hogy gyerekekre támadnak a bűnözők. A rendőrség szerint fontos felhívni a gyerekek figyelmét a legfontosabb követendő magatartásformákra, hogy elkerüljék az áldozattá válást.

Az utcán, gyalogosan közlekedve kerüljék ki a gyanús csoportosulásokat, ha kell, tegyenek nagyobb kerülőutat. Az utcán ne vegyék elő mobiltelefonjukat és ne használjanak drága médialejátszó eszközöket sem. Ha gyanús ismeretlenek különféle ürügyekkel - mint a pontos idő megtudakolása - a mobiltelefon átadását próbálják elérni, a gyerek mondja azt, hogy forduljanak egy felnőtthöz, és tőle kérdezzék meg az időt. a mobiltelefont ne adják át idegeneknek semmilyen kérésre - mint zenehallgatás, játék, telefonálás. Ha erőszakkal próbálják meg elvenni tőlük, ne szégyenlősködjenek, minél hangosabban hívják fel magukra a figyelmet, de próbáljanak meg higgadtak maradni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!