Friss hírek

2009.04.03. 13:29

Újabb nevek a Szigeten

<p>Többek között az Offspring, a Snow Patrol és a Die Toten Hosen jelezték a napokban, hogy augusztus 12-17 között fellépnek a Szigeten. A zenei palettát színesíti még a Haydamaky, a Disco Ensemble és a Backyard Babies is.</p>

A világszerte ötvenmillió lemezt eladó kaliforniai The Offspring tavaly nyáron tért vissza Rise And Fall, Rage And Grace című albumával, hogy idén augusztusban a Sziget közönsége előtt is fellépjen. A Sziget vendége lesz augusztusban a U2-t a No Line On The Horizon világkörüli turnéján kísérő, glasgow-i székhelyű, északír zenekar, a Snow Patrol. Szintén a Sziget fellépői között szerepel a több mint két évtizedes pályafutása alatt több tucat platina és aranylemezt megjelentető, kultikus düsseldorfi punk zenekar, a Die Toten Hosen is - áll a szervezők pénteki közleményében.

Fellép a különleges etno-ska zenéjével egész Európát meghódító ukrán Haydamaky együttes, illetve a poszt hardcore slágereket előállító, finn Disco Ensemble-lal is találkozhatnak a Szigetre látogatók .

Squarepusher álnév alatt tízéves pályafutása során tizenkét albumot megjelentető brit elektro művész, Tom Jenkinson is készül meghódítani a 2009-es Sziget közönségét. Az idei punk palettát színesíti a hazájában Stockholm Syndrome című albumával 2002-ben Grammy díjat nyert svéd újhullámos glam punk zenekar, a Backyard Babies. A fellépők sorát színesíti ezeken kívül a Coldcut és a french elektrot játszó Birdy Nam Nam néven futó formáció is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!