Friss hírek

2009.04.08. 14:16

Szeretet Napok hetedszer Győrben

<p>Új helyszínen, megújult programmal rendezi meg idén is a Szeretet Napokat a Győri Püspökség. Ez már a hetedik jótékonysági rendezvénysorozat a városban. A cél ezúttal is az erdélyi árvák támogatása. Az idei Szeretet Napok április 18-án és 19-én lesznek.</p>

A Győri Püspökség hetedik alkalommal rendezik meg a Szeretet Napok jótékonysági rendezvénysorozatot, melynek célja idén is az erdélyi árvák és szegény gyerekek megsegítése, valamint Böjte Csaba ferences szerzetes missziójának támogatása. A programok április 18-án egy jótékonysági bállal indulnak. A helyszínül szolgáló Hotel Konferencia aulájában művészeti alkotásokat állítanak ki, melyeket meg lehet vásárolni, valamint rengeteg értékes tombolát ajánlottak fel. A Szeretet Napok április 19-én, vasárnap új helyszínen folytatódnak. A Széchenyi tér felújítása miatt ugyanis a Káptalandombra költözik a rendezvény. Vasárnap 10 órakor püspöki szentmisét tartanak a Bazilikában, majd szabadtéri előadások következnek. Fellép többek között a Pannon Kvartett Együttes, Giovannini Kornél, valamint operaénekesek és győri diákok. A színpadi műsorok között beszélgetés lesz Böjte Csabával, és a dévai gyerekek is bemutatják produkciójukat. Ismét lesz háziasszonyok, cukrászdák által sütött sütem! ényeket kínáló faház és Pápai Lajos megyés püspök is beáll majd az árusok közé. A gyerekeket légvár, állatsimogató és játszóház várja. A programsorozat este 8 órakor Operett gálával zárul. A rendezvényen adakozni is lehet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kovács Tamás, a Győri Szeretet Napok szervezője.
Az elmúlt hat év során, az egyház megye támogatásával együtt összesen 30 millió forint gyűlt össze az erdélyi árvák megsegítésére - mondta el Pápai Lajos püspök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!