Friss hírek

2009.04.22. 15:20

Sünöket engedtek szabadon Győrben

<p>Szabadon engedtek öt sündisznót a győri állatkert dolgozói szerda délelőtt. A kis emlősöket tél elején látogatók vitték az állatkertbe, mivel túl kicsik voltak és nem élték volna túl a hideget. Mostanra megerősödtek és újra visszatérhettek a természetbe.</p>

A négy testvért és egy másik kis sünit látogatók találták és bízták a győri állatkert gondjaira még tavaly, a tél kezdetén. Az állatok valószínűleg nyár végén születtek, így télre nem erősödtek meg eléggé. Súlyuk még nem érte el az 500 grammot, így nem élték volna túl a hideget. A kölyköket az állatkert természetvédelmi mentőhelye fogadta be és gondozta hónapokon át. A sünök nem is aludtak téli álmot. A gondozók liszt kukaccal, macska- és kutya táppal etették őket. Mostanra megnőttek, így önálló életre alkalmasak, ezért a Föld Napja alkalmából visszaengedték őket a természetbe. Elengedés előtt még lemérték őket és paraziták elleni szert is kaptak. Az öt kis sünit az állatkert közelében található erdős területen engedték szabadon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!