Friss hírek

2009.04.06. 11:05

Robbantások Bagdadban - 18 halott

<p>Legalább 18 ember meghalt, és majdnem hatvanan megsebesültek Bagdadban négy, a reggeli csúcsidőben elkövetett robbantásos merényletben hétfőn - közölték iraki minisztériumok. Bagdadi tisztségviselők nem tudták megmondani, hogy összehangolt támadásokról van-e szó.</p>

A négy, autóba rejtett bomba helyi idő szerint reggel hét és kilenc óra között robbant fel, az iraki főváros különböző negyedeiben. A legtöbb áldozatot követelő támadás a Szadrváros nevű síita negyedben történt, ahol tízen haltak meg, és 28-an megsebesültek egy piacon - közölte az iraki belügyminisztérium.

Bagdad középső részén munkára váró emberek mellett robbant fel egy autó, négy ember ölve meg. A sebesültek száma 15 - közölte az iraki védelmi minisztérium.

A harmadik bombával egy magas rangú belügyminisztériumi tisztségviselőt szállító konvojt céloztak meg. A főváros délkeleti részén történ robbanásban egy rendőr és egy civil halt meg, valamint hat rendőr megsebesült, de a konvojban utazó dandártábornok sértetlenül megúszta a támadást.

A negyedik bomba egy piacnál robbant fel a város északkeleti részén, két embert ölve meg, és kilencet megsebesítve.

Bár 2007 óta jelentősen javult a biztonsági helyezet Irakban, különböző fegyveres csoportok még mindig képesek nagyobb terrortámadások végrehajtására. Iraki minisztériumok összesített adatai szerint márciusban 252, míg februárban 258 iraki halt meg különböző támadásokban. Januárban ez a szám 191 volt, a legalacsonyabb a 2003-as invázió óta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!