Friss hírek

2009.04.30. 11:27

Páneurópai Piknik New York-ban

<p>Számos magyar vonatkozású program várható a héten kezdődő PEN World Voices Fesztiválon New York-ban, melyek közül kiemelkedik a 20 évvel ezelőtti eseményeknek emléket állító Páneurópai Piknik. A magyar fókuszú programsorozat díszvendége Nádas Péter. A magyar kortárs irodalmat Babarczy Eszter, Bán Zsófia, Garaczi László, Térey János képviseli.</p>

A Nemzetközi Írószövetség fesztiváljának központi témája idén az evolúció és a forradalom. 40 ország 160 művésze reflektál a világban zajló gazdasági és társadalmi változásokra. A május 5-ig tartó esemény elnöke Salman Rushdie.

Nagy öröm számomra, hogy az idei programsorozat a magyar évaddal összhangban reflektorfénybe helyezi a magyar nyelvet és kultúrát is - emelte ki magyar programokkal kapcsolatban Orsós László Jakab, a New York-i Magyar Kulturális Intézet, valamint a New York-i és Washingtoni Magyar Kulturális Évad igazgatója.

A május 3-ai Páneurópai Pikniken a magyar írók mellett részt vesz Alexander Wind, az 1989-es történelmi esemény szervezője, és Michael R. Meyer, a Newsweek 1989-es kelet-európai tudósítója.

További információ a PEN World Voices Fesztiválról http://www.pen.org és a http://www.extremelyhungary.com oldalakon található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!