Friss hírek

2009.04.07. 13:56

Ötéves a Dumaszínház

<p>Tavasszal ünnepli ötéves születésnapját a Dumaszínház. A hazai stand-up comedy fellegvára 2004 tavaszán kezdte meg rendszeres működését a budapesti Godot Kávéházban - tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője.</p>

Az eredetileg szoláriumként üzemelő üzlethelyiségben Ardai Tamás, Sáfár Zoltán és Litkai Gergely közösen hozta létre azt a műhelyt, amely mára hazai humorközponttá nőtte ki magát. A Dumaszínházból kerültek ki a Showder Klub és a Comedy Central bemutatja című sorozat fellépői, és a Rádiókabaré utolsó Humorfesztiváljának nyerteseinek döntő többsége is ott kezdte pályafutását.

Országszerte több mint harminc helyen működik már Dumaszínház, a legnagyobb a debreceni Lovarda, ahol nem ritka a 800 fős nézősereg sem, és még a pesti Broadway-t is bevette a stand-up, hiszen a Tivoli Színházban is rendszeresen rendeznek előadásokat.

A legrégibb helyszínen, a Godot színpadán megfordult már Fábry Sándor, Hajós András és Farkasházy Tivadar is. Itt kezdte előadói karrierjét Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Bödőcs Tibor, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Kiss Ádám és még sokan mások. A rendszeres fellépők közé tartozik Badár Sándor és Hadházi László.

A Dumaszínház főszerkesztője szerint, a létezésük egyik titka, hogy öt éve havi rendszerességgel folytatja a tehetségkutatást, így elmondható, hogy fellépőinek a nagy része valóban az utcáról került a világot jelentő deszkákra, hangsúlyozta a főszerkesztő.

A Kapolcsi Bűvészeti Napok keretében tavaly debütált Dumavölgy-Humorvár esteket idén is megrendezik. Nagyvázsony község önkormányzatával közösen július 24. és augusztus 2. között várják a közönséget a "dumás estékre" - közölte Litkai Gergely.

Arra a kérdésünkre, hogy a Dumaszínház megünnepli-e a kerek évfordulót, a főszerkesztő elmondta, nem csapnak nagy felhajtást, a humoristák csak maguk között fújják el az öt gyertyát a szülinapi tortán.

Bővebb információ a Dumaszínházról a: www.dumaszinhaz.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!