Friss hírek

2009.04.16. 15:17

Osztrák autós üldözés Sopronig

<p>Sopronig üldöztek autótolvajokat az osztrák rendőrök szerda délután, a határon átnyúló üldözésről azonban nem értesítették a magyar kollégákat. A tolvajok Eisenstadtban loptak el két autót, egyikük Magyarország felé vette az irányt. Az osztrák rendőrök Sopronban, a városi forgalomban vesztették szem elől a kocsit. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök nem tudnak róla, hogy más magyar vonatkozása lenne az ügynek.</p>

Két osztrák rendszámú Volkswagen Passat-ot kötöttek el tolvajok szerda délután az ausztriai Eisenstadtban. A helyi rendőrök üldözőbe vették a tolvajokat. Egyiküket a 84-es főúton egészen Sopronig követték, ott azonban szem elől tévesztették az autót. Az osztrákok az esetről nem értesítették a magyar kollégákat, pedig egy egyezmény szerint határon átnyúló üldözésről tájékoztatni kell a másik ország rendőrségét is. Mivel a soproni rendőröknek nem volt tudomásuk az akcióról, így közbelépni sem tudtak. Hasonló esetben - ha időben érkezik az értesítés - akkor akár a határon, akár később is fel lehetett volna tartóztatni a menekülőket.
"Az ügy részleteit is csak hiányosan ismerjük, de az eddigi tudomásunk szerint nincs egyéb magyar vonatkozása a történetnek" - mondta el a Független Hírügynökségnek Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!