Friss hírek

2009.04.30. 11:13

Ősszel csökkenhet a gázár

<p>Ősztől elképzelhetőnek tart alacsonyabb a gázárat Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy rövid időn belül várja a MÁV vezetésének ajánlatát arról, hogy milyen szolgáltatást és mennyiért kívánnak végezni, és majd erről tárgyalnak tovább. Az biztos, hogy úgy nem mehetnek tovább a dolgok, ahogyan most - szögezte le Hónig.</p>

A gázárral magas szinten foglalkozik a kormány, sok szempontot kell figyelembe venni az ár meghatározásakor - mondta Hónig Péter. Konkrétumot nem mondott, de annyit igen, hogy ősztől elképzelhetőnek tart alacsonyabb gázárat. A Független Hírügynökség kérdésére elismerte, hogy a korábban az indokoltnál kisebb áremelések miatt ismét tartozás halmozódott fel a nagykereskedő E.ON-nal szemben. Ennek összegéről zajlanak a tárgyalások - tette hozzá.

Számokat, részleteket a közösségi közlekedés átalakításáról sem mondott a miniszter. Annyit közölt, hogy minél rövidebb időn belül várja a MÁV vezetésének ajánlatát arról, hogy milyen szolgáltatást és mennyiért kívánnak nyújtani, a tárgyalások majd erről kezdődhetnek el a velük kötendő szerződés kapcsán. Az ajánlatban várja a javaslatot a kedvezményekre és minden érzékeny részletre is. A kedvezményekről csupán annyit említett, hogy most túlságosan sokan kapnak, minden hatodik utas, ehelyett a valódi rászorultság felé szeretnék eltolni a gyakorlatot. A kormányprogram nem tartalmazza, mennyivel kevesebb pénzt kapjon a MÁV - mondta. Az azonban biztos, hogy a dolgok úgy nem mehetnek tovább, ahogyan most - szögezte le Hónig Péter. A közösségi közlekedésről általánosságban annyit mondott, hogy azt szeretné, ha a mainál többen vennék igénybe, ehhez a vállalatoknak színvonalasabb szolgáltatást kell nyújtaniuk költséghatékonyabb működéssel. A MÁV vezetésében nem terveznek váltást, se! m komolyabb személycseréket - mondta a miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!