Friss hírek

2009.04.09. 13:26

Még van petárda Röjtökmuzsajon

<p>Folyamatosan szállítják el azt az óriási mennyiségű petárdát, amelyet még március végén fedeztek fel a rendőrök egy röjtökmuzsaji családi ház udvarán. A 13 tonna robbanószerkezet elszállítását hétfőn kezdték meg, de még mindig a teljes mennyiség több mint fele az udvaron áll. A veszélyes anyagot tűzszerészek semmisítik meg és egy járőr pár őrzi.</p>

Valószínűleg még húsvét után is lesz munkájuk a tűzszerészeknek a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsajon megtalált petárda halommal. Bár a 13 tonnányi robbanóanyag elszállítása hétfő óta folyamatos, de még a felével sem végeztek a szakemberek. A lejárt szavatosságú pirotechnikai eszközök elszállítását és megsemmisítését a Rendőrség Tűzszerész Szolgálata végzi el. A megsemmisítésre váró anyag egy zárt udvaron található, de a biztonság kedvéért egy járőr pár is őrzi - mondta el a Független Hírügynökségnek Nagy Ernő, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Egy lakossági bejelentésnek köszönhetően a rendőrök már március vége óta tudtak a Röjtökmuzsajon tárolt hatalmas mennyiségű petárdáról. A Győri Városi bíróság április 3-án hozott döntést arról, hogy a pirotechnikai eszközöket el lehet kobozni.
A családi ház egy osztrák férfi tulajdonában van, a férfi édesapjának korábban Kínában petárdaüzeme volt. A tűzszerészek szerint, ha ez a mennyiségű petárda berobbant volna 3-400 méteres körben letarolhatta volna a falut. Az osztrák férfi ellen közveszély okozás előkészületének gyanúja miatt folyik az eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!