Friss hírek

2009.04.19. 05:47

Ma kiderülnek a megszorítások

<p>Második kormányülését tartja vasárnap Budapesten az új, Bajnai Gordon vezette kormány. A miniszterelnök ígérete szerint a kormányülés után, délután két órakor egy nemzetközi sajtótájékoztató keretében ismerteti a válság megoldására tervezett intézkedéscsomagját.</p>

A Bajnai-kormány pénteken, első ülésén egy ötpontos kiadáscsökkentési intézkedés-csomagot fogadott el. Ekkor első olvasatban tárgyalták a válságkezelő programot, végső döntés a vasárnapi második kormányülésen születhet.

A kormány pénteken arról döntött, hogy a miniszterek fizetését 15 százalékkal csökkentik, 50 százalékkal kevesebb napidíj jár a hivatalos külföldi utak során, a miniszterek és államtitkárok a jövőben nem kaphatnak jubileumi jutalmat, azoknak a szakállamtitkároknak nem lehet pénzben megváltani a fennmaradt szabadságaikat, akik az új kormányban is folytatják munkájukat, illetve, hogy megszűnik annak a lehetősége, hogy az államtitkárok illetményeit megemeljék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!