Friss hírek

2009.04.08. 17:40

Ma kezdődött az új főutca-projekt

<p>Elkezdődött Budapest új főutcájának kivitelezése - mondta el a Független Hírügynökségnek Puskás András, az V. kerület alpolgármestere. A 10 utcát érintő beruházás a tervek szerint egy éven belül elkészül. Addig egyebek mellett új utcabútorokat, közvilágítást, díszburkolatot kapnak a felújított területek.</p>

Öt és félmilliárd forintból újul meg a Belváros központja, amihez a tavaly elnyert 2 milliárd forintos európai uniós forrást is felhasználják. Az új főutcától azt remélik, hogy megszűnik az átmenő forgalom, ugyanakkor az ott élők és dolgozók élhetőbb környezetet kapnak - mondta Puskás András. A Kecskeméti utca - Egyetem tér - Károlyi Mihály utca - Petőfi Sándor utca - Bécsi utca - Erzsébet tér - Október 6. utca útvonalon és több mellékutcában új utcabútorok, síkba burkolt gránit és díszkő út és új közvilágítás lesz. Az átmenő forgalmat a körútra, a Bajcsy-Zsilinszky útra és a rakpartokra terelik.

A kivitelező Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a Bau Holding 2000 Zrt. egyszerre több helyen végzi a munkálatokat, a kötbéres szerződés értelmében ugyanis 2010. májusig el kell készülniük. A kerületi lakosok nyugalma érdekében zajos munkákat csak hétköznap reggel 8 és délután 5 óra között végeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!