Friss hírek

2009.04.23. 20:25

LABDARÚGÁS - Mégis eladó az AS Roma

<p>Eladó az AS Roma futballcsapata - erősítette meg a héten felröppent médiaértesüléseket csütörtökön a főrészvényes Italpetroli. Közleményük szerint több nemzetközi befektetővel tárgyalnak, de egyezség még nem született. Tavaly a magyar származású amerikai befektető, Soros György is az érdeklődők között volt, de 283 millió eurós ajánlatát nem fogadta el az eladósodott olasz klub.</p>

Az olasz média úgy tudja, egy német-svájci befektetőcsoport lehet a befutó. Az AS Roma jelenleg a Sensi-család Italpetri nevű cégéhez tartozik. A befektető hírére a milánói tőzsdén 20 százalékkal emelkedtek a klub részvényei.

A csapatot birtokló Sensi-család tavaly nyáron már 377 millió eurós adósságot halmozott fel, a pletykák szerint az Italpetroli nevű olajcéget vezető családtagok több mint 280 millió eurót sikkasztottak el, így kerültek bajba a befektetések, köztük az AS Roma is. Azóta többször röppentek fel hírek az eladásról, de a család eddig cáfolta a híreket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!