Friss hírek

2009.04.23. 06:04

Ismét indul a Széchenyi Futam

<p>Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a Széchenyi Futamot, vagyis az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét Győrben április 23. és 25. között. A viadalra olyan járművek nevezhetnek, amelyeket nem kőolajból, vagy földgázból származó, hanem teljesen környezetkímélő üzemanyag hajt. Az indulók motorkerékpár, hobbi- és tanulmány autó, élő-prototípus, prototípus, szériaautó, szériaautó-átalakítás és versenyautó kategóriákban versenyezhetnek.</p>

Az eddigi Széchenyi Futamokon a legtöbben elektromos hajtású járművel indultak, de igazi különlegességek is szerepeltek már a mezőnyben. Az idei programsorozat április 23-án, csütörtökön szakmai nappal indul. Ekkor történik meg a járművek átvétele és bemutatása, majd az építők 10-15 perces szakmai előadásokat tartanak járműveikről.

A futam résztvevői pénteken felvonulnak Győr városában, valamint fotózás és szabadedzés szerepel a programban. Az Alternatív Hajtású Járművek versenyét szombaton rendezik meg a Széchenyi Egyetem parkolójában. Az ügyességi és hosszú távú futamok mellett, különböző bemutatókkal szórakoztatják a közönséget.

Idén a program tovább bővült, Magyarországon elsőként a Széchenyi Futamon rendeznek Elektro Go-kart bemutatót. A szakmai zsűri értékelése alapján minden kategória első három helyezettét díjazzák. A zsűriben az autóiparban dolgozó, neves szakemberek ülnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!