Friss hírek

2009.04.08. 19:00

Imámokat keres a holland hadsereg

<p>Iszlám hitszónokokat keres a holland hadsereg. Ezt szerdán közölte a holland védelmi minisztérium, amely szerint a hitszónokok feladata lenne beosztásuknak, illetve katonai fokozatúknak megfelelően mind a muzulmánok, mind a nem-muzulmánok szellemi támogatása.</p>

"Jelenleg két imámunk van, és ők az első muzulmán hitszónokok a hadseregben, ahol csaknem 150 hasonló beosztású társuk van már." - közölte a holland védelmi minisztérium szóvivője. A holland hadseregben nagyjából 50 protestáns lelkész, 40 római katolikus pap, 40 humanista, két rabbi és két hindu szellemi iránymutató szolgál jelenleg.

A holland hadseregben már szolgáló két imám a török Ali Eddaoudi valamint a marokkói Souad Aydin. Mindketten a 30-as éveikben járnak. Ők civil alkalmazottak, de egyenruhát viselnek. A védelmi minisztérium azt nem közölte, hogy a hadseregben hány muzulmán közkatona, tiszt szolgál. Azt viszont elmondta a tárca szóvivője, hogy a jelentkező imámok feladata lehet például, hogy Afganisztánba menjenek, ahol 1,600 holland katona állomásozik. "Persze akkor mennek, ha van rá helyi igény."- tette hozzá a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!