Friss hírek

2009.04.13. 08:37

Húsvétolnak a "Palóc Pompei"-ben is

<p>Hétfőnként ugyan zárva tart, Húsvét hétfőn viszont látogatható az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület.</p>

A "Palóc Pompei"-ként is emlegetett, 510 hektárnyi geológiai őspark egy több mint húszmillió évvel ezelőtti vulkánkitörés és egy sekélytengeri üledék nyomait őrzi gazdag leletanyagokkal.

Az Európa-diplomával elismert és a világörökségi címre pályázó terület vezetője, Szarvas Imre a Független Hírügynökségnek elmondta: a nagy érdeklődésre való tekintettel döntöttek a Húsvét hétfői nyitva tartás mellett. A látogatókat reggel kilenctől várják, az utolsó csoportot délután fél négykor indítják a geológia tanösvényük bejárására. Az Ipolytarnócra látogatók a helyi látnivalókon túl megtekinthetik a Bükkábrányi lignitbányában megtalált 8 millió éves mocsári ciprusokat is, amelyek fölé védtetőt emeltek a télen.

A Bükki Nemzeti Park gondozásában lévő terület látogatóközpontjában ősvilági utazásra repülhetünk egy 4 dimenziós moziban, s ugyancsak a látogatóközpontban húsvéti programokat kínálnak a Nógrád Megyei Kézműves Műhely tagjai: az ősvilági utazókat kézműves vásárral várják, s bemutató foglakozásokat tartanak a mézeskalácsos, a gyöngyfűző, a fazekas és a csontfaragó mesterek is. A szomszédos téglagyárból kialakított szálló területén pedig állatsimogatóval készültek a húsvéti kirándulók fogadására - tette hozzá Szarvas Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!