Friss hírek

2009.04.12. 05:38

Húsvéti tömegközlekedés

<p>Módosított menetrend szerint járnak a tömegközlekedési eszközök a húsvéti ünnepek alatt. A BKV, a MÁV és a Volánbusz járatai a munkaszünetkor érvényes időpontok szerint közlekednek. A vasúttársaság és a Volán is zsúfoltságra számít vasárnap és hétfőn.</p>

A BKV járatai munkaszüneti menetrend szerint közlekednek vasárnap és hétfőn - közölte a vállalat. A húsvéti ünnepek alatt a buszjáratok nem állnak meg a bevásárlóközpontok megállóiban az áruházak zárva tartása miatt.

A húsvéti ünnepek és a tavaszi iskolai szünet ideje alatt megváltozik a Volánbusz járatainak menetrendje is. A zsúfoltság elkerülése érdekében érdemes a jegyeket elővételben megvásárolni. A különböző Volán-társaságok azonban ettől a menetrendtől is eltérhetnek, ezért érdemes helyben érdeklődni.

Szombaton a szabadnapokra, míg húsvét vasárnap a munkaszüneti napokra vonatkozó szabályok érvényesek. Húsvét hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek a buszok. Jövő kedden a hét első tanszünetes munkanapja, valamint a hét első iskolai előadási napját megelőző nap szerint közlekednek a helyi és helyközi Volán-társaságok járatai. Szerdán már ismét a munkanapokon megszokott, a hét első iskolai előadási napjára érvényes menetrend lép életbe.

A növekvő utasforgalom kiszolgálásának érdekében módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok is. Eszerint április 12-én (húsvét vasárnap) az ünnepnapi menetrend, április 13-án (húsvét hétfőn) a vasárnapi menetrend, április 14-én (kedden) a hétfői menetrend lesz érvényben. Április 15-től már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Húsvét ünnepe ideje alatt a várható növekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében a MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazítva - a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti a kényelmesebb utazás érdekében.

A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolja a menet- és helyjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében. Indulás előtt az ünnepi menetrend változásairól érdemes tájékozódni a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!