Friss hírek

2009.04.19. 05:18

Hárompróbás bankrabló Pozsonyban

<p>Igazán "meg kellett dolgoznia" a pénzéért annak a szlovákiai rablónak, aki szombaton két bankfiókban is felsült, s csak a harmadikban tudott pénzt zsákmányolni. Az első két helyen a bátor alkalmazott hölgyek egyetlen euró centet sem adtak át neki - annak ellenére sem, hogy fegyverrel próbálkozott.</p>

Az első fiókban - délután egy óra körül - olyannyira meglephette az ott dolgozó nő határozottsága, hogy, elmenekült, még a fegyverét is hátrahagyta. Két és fél órával később a szlovák főváros másik szegletében próbált szerencsét az ötven év körüli, farmerszerelésben és fehér tornacipőben "nyomuló" férfiú, de innen is üres kézzel távozott.

A harmadik lecsapás előtt erőt gyűjthetett, mert arra újabb két és fél órát kellett várni. Közben tökéletesítette a fellépését: az első két alkalommal viselt kendőn kívül arcát egy napszemüveg mögé is elrejtette. S volt még egy vezércsele: abba a plázába tért vissza, ahol először kísérletezett. Igaz, már egy másik bankfiókban húzta elő a pisztolyt, hogy 30 ezer eurót (8,8 millió forint) vihessen el - egyelőre nem tudni, hová.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!