Friss hírek

2009.04.02. 17:26

Előzetesben a megvert csaló

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, akit kedden csalás miatt vettek őrizetbe, mert úgy adott el az interneten keresztül műszaki eszközöket, hogy az árut nem küldte el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság szóvivője.<br />A férfit akkor fogták el, amikor az egyik átvert vásárlója megverte és egy bankfiókba menekülve kért segítséget a rendőröktől.</p>

A 20 éves nyíregyházi férfi egy internetes árverési oldalon egy másik férfi adatait felhasználva elsősorban elektronikai cikkeket kínált eladásra a gyanú szerint. A vásárlók átutalással vagy utánvéttel fizettek, de a kívánt eszközöket nem kapták kézhez.

A legutóbb megkárosított dunaharaszti férfi egy laptopot vett volna. A csomag átvételekor a postán 191.000 forintot fizetett, de kibontva csak egy táskát talált a csomagban. Nyomozni kezdett a feladó után, majd hétfőn két ismerősével Nyíregyházára utazott, mert feltételezte, hogy a csaló, akinek arcképét szintén megtalálta az interneten, ekkor fogja felvenni a pénzt. A posta előtt felismerte a férfit, majd társaival bántalmazta, és elvették tőle a 191.000 forintot. A három férfi ellen önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás.

Az előzetes letartóztatásba helyezett férfi és védője fellebbezett, így a végzés nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!