Friss hírek

2009.04.16. 12:38

Bölcsész Napok a Trefort-kertben

<p>Változatos szabadtéri programokkal vár minden érdeklődőt jövő hétfőtől péntekig az ELTE Bölcsészettudományi Kara Múzeum körúti campusán. A Bölcsész Napok a Trefort-kertben elnevezésű programsorozat célja, hogy kulturális, tudományos, sport- és könnyed szórakoztató programokkal tegye színesebbé a látogatók egy hetét. A program mindenki számára nyitott - közölték a szervezők.</p>

A rendezvény április 20-án, hétfő este moldvai, magyarországi és erdélyi vonós népzenével illetve táncházzal nyit, majd az elkövetkezőkben napi két konferenciával és számos, azokhoz kapcsolódó kulturális érdekességgel szolgál. A programok között zenés apokrif-felolvasás, ökörsütés, színdarabok, harcművészeti bemutatók, bacchanália, könyvismertetés, Kárpát-medence régióinak, népszokásainak, hagyományainak, tárgyi kultúrájának, ételeinek bemutatása, valamint művészeti kiállítások, skandináv napok, csocsó kupa, hastánc és Trefort-kerti utcabál is lesz - derül ki az egyetem közleményéből.

21-én a bölcsész alapszakos (BA) rendszer 3 éves történetének tanulságairól értekeznek a bölcsészkarok képviselői. A négynapos program előadói között magyar és külföldi írók, fordítók, tudósok, kutatók egyaránt képviseltetik magukat. Bővebb információ a www.btk.elte.hu, illetve a btkhok.elte.hu oldalakon található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!