Friss hírek

2009.04.05. 17:36

A focipályán vezetne a kerékpárút

<p>Focipálya vagy kerékpárút - ez a kérdés foglalkoztatja a zsiraiakat. A Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülés határában hamarosan kerékpárút épül, ami épp a falu focipályáján menne keresztül.</p>

Korábban egy mezőgazdasági út vezetett az egyik tizenhatos vonalán. Ezt felejtették el, amikor évekkel ezelőtt kialakították a pályát. Csak most derült ki, hogy a kerékpárutat éppen az egykori földút nyomvonalában tervezték, ami így átszelné a mostani sporttelepet.

Az önkormányzatnak nincs pénze új pálya építésére, és a fő érv, hogy ezt a pályát az iskola is igénybe tudja venni, tehát tornaórán tudják használni - mondta a Független Hírügynökségnek Dorogi Árpád, Zsira polgármestere.

Ezért kényszerűségből kilencven fokkal elforgatnák a pályát, ehhez azonban az önkormányzatnak meg kell vennie a szomszédos telkeket. Már tárgyaltak a tulajdonosokkal, de van, akivel többszöri egyeztetés után sem tudtak megegyezni. Sokan attól félnek, hogy emiatt megszűnhet a helyi sportélet.

Az egyik szomszédos település, Sopronhorpács már felajánlotta, hogy rendezzék ott mérkőzéseiket a zsiraiak. Az iskolások helyzete azonban így sem oldódna meg. Mivel a kerékpárút alapozási munkái néhány hét múlva megkezdődnek, az önkormányzatnak addig megoldást kell találnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!