Friss hírek

2009.03.05. 11:54

Hegeszthetőségi vizsgálat közben találtak repedést a vásárosnaményi hídon - nincs veszély

<p>Egy vizsgálat közben talált repedéseket a kivitelező a vásárosnaményi Tisza híd acélból készült, fő tartóelemén, ezért kellett szerdán ideiglenesen lezárni a hidat. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a hidat csütörtökön délelőtt újra megnyitották.</p>

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a híd teljeskörű felújítására korábban kiírt tender 2008. október végén kezdődött. Egyelőre az előkészítő munkák tartanak, ezek között kellett elvégezni az acél alapanyag vizsgálatát, hogy mennyire hegeszthető. A mintavétel után, az utólagos ellenőrzésnél az acél főtartón több, kisebb repedést észlelt a kivitelező vállalkozó. Ennek vizsgálata miatt kellett lezárni szerdán a hidat, ezután szakszerűen helyreállították és ellenőrizték azt a helyet, ahonnan korábban a mintát vették a hídból.

Csütörtökön reggelre a forgalom a hídon újra megindult, közben a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a szerkezetet. A hídon a 2007 óta érvényben lévő súlykorlátozás továbbra is fenn áll, jelenleg félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomkorlátozás is érvényben van.

Várhatóan 2009. június 1-től érkezik el az építés azon szakasza, mikor teljesen le kell zárni a hidat. Ezalatt ponton hídon lehet majd átkelni a Tiszán, várhatóan 2009 szeptember közepéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!