Friss hírek

2009.03.16. 09:52

A rendőrség szerint rémhír a miskolci szkinhedtámadás

<p>Nyomozást rendelt el a miskolci rendőrkapitányság rémhírterjesztés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, közölte a rendőrség. Az előzmény az, hogy a hétvégén több, főleg romák lakta városrészben több tucatnyian az utcán töltötték az éjszakát a támadásoktól tartva.</p>

Miskolcon és környékén olyan, kör sms-ek formájában eljuttatott információk láttak napvilágot, amelyek azt feltételezik, hogy szkinhed és más csoportok fenyegetést jelentenének roma családokra, mondta a Független Hírügynökségnek Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség adatai szerint ezek az információk teljesen alaptalanok, ezért rémhírterjesztés miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen. A valótlan hírek a város különböző részein olyan indulatokat gerjesztettek, amelyek magukban hordozhatják az esetleges helyi konfliktusok, atrocitások kialakulását, fogalmazott a szóvivő.

A rendőrség rendkívüli sajtóközleményt adott ki, amelyben felhívással fordultak a lakossághoz. Azt kérik, hogy "a kialakult feszült helyzetben nagy körültekintéssel és óvatossággal kezeljék a jelenséget, az alaptalan fenyegetésekkel érintett városrészeken próbálják elkerülni az esetleges provokációkat az összetűzések elkerülése érdekében. A Független Hírügynökséghez is eljuttatott közlemény szerint a rendőr-főkapitányság "rendkívül nagy erőket mozgósított a közbiztonság fenntartása érdekében", a rendőrök az érintett területeken folyamatosan visszatérően járőröznek..

A Független Hírügynökség vasárnap arról számolt be, hogy sokan az utcán töltötték a szombatról vasárnapra virradó éjszakát Miskolcon több, főként romák lakta városrészben, mert elterjedt a híre, hogy szkinhedek akarják megtámadni őket. Az egyik helyi internetes lap szerint szúró-vágó eszközökkel, dorongokkal, fegyverezték fel magukat az emberek. Az egyik városrészben gumiabroncsokat égettek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!