Friss hírek

2009.02.11. 16:25

Naponta 10 ezer forintos bírság a Miskolci Bölcsész Egyesületnek

<p>Naponta 10 ezer forint végrehajtási bírságot kell fizetnie a Miskolci Bölcsész Egyesületnek mindaddig, amíg honlapjáról nem távolítja el a "Nagy Lajos Király Magánegyetem" megjelölésű, és más, egyetemi szintű képzésre utaló dokumentumokat - tájékoztatott szerdán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).</p>

A GVH tavaly májusban már megbüntette a Miskolci Bölcsész Egyesületet, mert annak nevében a "Nagy Lajos Király Magánegyetem", valamint az egyesület által használt kifejezések - például "felsőoktatási intézmény", "szak", "felsőoktatási műhely"- azt a látszatot keltették, hogy egyetemről, illetve egyetem által szervezett képzésről van szó.

A GVH akkor fogyasztók megtévesztéséért 150.000 forintra bírságolta az egyesületet, kötelezte a névváltoztatásra, valamint arra, hogy a megtévesztő kifejezéseket távolítsa el a honlapjáról. Az egyesület pert indított, de jogerősen elvesztette azt, viszont csak a honlapja címoldaláról távolította el a kifogásolt elnevezést és kifejezéseket.

A GVH ezért napi 10.000 forint végrehajtási bírságot szabott ki mindaddig, amíg az egyesület nem teljesíti kötelezettségeit. A bírság 30 nap múlva napi 30 ezer forintra emelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!