Friss hírek

2009.01.28. 08:51

Van, aki karácsonykor sem ajándékoz

<p>A magyarok ötöde többet költött karácsonykor, mint egy évvel korábban- derül ki a Szonda Ipsos friss kutatásából. A felmérés szerint az aktív fiatal férfiak nyúltak a legmélyebben a zsebükbe az ünnepek előtt. Az emberek fele ugyanakkor kevesebbet szánt a decemberi ajándékozásra. Hitelt a válaszadók négy százaléka vett fel, és olyanok is akadtak, akik - elvi okokból - nem vásároltak semmit.</p>

Minden negyedik magyar egész évben spórol az ünnepekre a Szonda Ipsos friss közvélemény-kutatása szerint. Hitelt a válaszadók négy százaléka vett fel a karácsonyi meglepetésekre: 60 százalékuk személyi hitelt, 32 százalékuk áruhitelt, 8 százalékuk pedig mindkettőt kért.

A kutatás szerint a válaszadók 20 százaléka többet költött 2008 karácsonyán, mint egy évvel korábban. A legtöbb pénzt a fiatal, aktív férfiak hagyták az üzletekben. Minden második válaszadó azonban visszafogta magát, és a korábbinál kevesebből hozta ki az ünnepeket.

Kiderült az is, hogy néhányan semmit sem vesznek karácsonyra: nem feltétlenül azért, mert nem futja rá, hanem elvi okokból.

Ezek is érdekelhetik