Friss hírek

2008.08.12. 16:59

Daróczi: Mádi László bort iszik és vizet prédikál

<p>Mádi László bort iszik és vizet prédikál - mondta a kormányszóvivő annak kapcsán, hogy a fideszes politikus keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, az Állami Számvevőszék legfrissebb jelentése alapján a tárcákon keresztül milliárdok folyhatnak el, ellenőrizetlen körülmények között. Daróczi Dávid szerint ha a Fidesz valóban elkötelezett amellett, hogy átláthatóbbá tegyék az állami pénzek elköltésének szabályait, nem lenne más dolguk, mint támogatni a kormány javaslatait.</p>

A kormányszóvivő kedd délutáni on-line tájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc több pontból álló közpénzügyi csomagot készített elő, ami a párt- és kampányfinanszírozás mellett szigorítaná a közpénzek elköltésének szabályait is. Ha valóban azt szeretné a Fidesz, hogy a közpénzeket átláthatóan költsék el, támogassák a miniszterelnök javaslatait - mondta.

Mádi László fideszes politikus kifogásolta például, hogy a gazdasági tárca pontatlanul, késve, vagy egyáltalán nem szolgáltatott adatokat a számvevőszék munkatársainak, ezért csak részben tudták átvilágítani a pénzügyi folyamatokat. Mádi László szerint a minisztériumi munkában "sűrűn változnak a prioritások", nincsenek rendesen definiálva az állami feladatok, a szabálytalanságokat pedig ad hoc döntésekkel próbálják orvosolni. Az állami támogatások odaítélésénél nincs egységes szempontrendszer, és a folyósításokat sem ellenőrzik megfelelően - mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!