Friss hírek

2008.07.25. 14:27

Újabb Lufthansa-sztrájk

<p>Hétfőn 00.00 órától meghatározatlan ideig tartó bérsztrájkot tart a Lufthansa német légitársaság földi- és kabinszemélyzete - jelentette be pénteken Berlinben Erhard Ott szakszervezeti képviselő. A munkabeszüntetés budapesti járatokat is érinthet.</p>

A német szolgáltató szakszervezet, a Ver.di megszavaztatott tagságának 90,7 százaléka a Lufthansa légitársaság dolgozóinak meghatározatlan idejű sztrájkjára voksolt. A Ver.di és a munkáltatók közötti bérvitában, az érdekvédelmi szervezet átlag 9,8 százalékos emelést követel az 50 ezer foglalkoztatottnak, míg a Lufthansa csak 7,7 százalékos, több részletbeni jövedelemjavítást helyezett kilátásba. Ezt kevesli a szakszervezet, mert nettó reálértékben alig 3,6 százalékos javulást jelentene a következő évekre.

Erhard Ott a szakszervezet tárgyalóküldöttségének vezetője pénteken bejelntette, hogy vasárnap éjféltől tart munkabeszüntetést a Lufthansa földi- és kabinszemélyzete. A bérsztrájk a közlekedési vállalat valamennyi ágazatát érinti, de időben nem mindenütt egyszerre fognak sztrájkolni - hangzott el pénteken.

Az utazási szakemberek szerint a Lufthansa járattörlések első sorban az üzletembereknek okozhat gondot hétfőn és kedden, mert a turisták nagyrésze a hétvégén repül, amikor a nagy üdülőközpontokban a turnusváltás van.

A magyar repülőutasoknak is ajánlatos előre tájékozódniuk a járattörlésekről, az alternatív közlekedési eszközökről a Németországban meghirdetett munkabeszüntetés alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!