Friss hírek

2008.07.20. 13:07

Szabadok a német túszok

<p>A hónap elején Törökországban elrabolt három német hegymászó a "török hadsereg kezében van"- mondta az ankarai külügyi szóvivő vasárnap. Burak Özügergin szerint a török külügyminiszter erről telefonon értesítette német kollégáját. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hadsereg szabadította-e ki a hegymászókat vagy pedig elrablóik, a szélsőséges Kurd Munkáspárt (PKK) engedte szabadon őket. Özügergin annyit mondott még, hogy a túszok "jó egészségi állapotban vannak."</p>

A németeket július 8-án rabolták el a PKK fegyveresei az Ararát hegyen. A túszejtők azt mondták: addig nem engedik szabadon a hegymászókat, amíg Berlin föl nem függeszti a németországi PKK szimpatizánsok elleni akcióit. A Kurdisztán függetlenségéért 1984 óta fegyverrel küzdő PKK a terrorszervezetek listáján szerepel számos országban és az Európai Unióban. A háború eddig 37 ezer ember életét követelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!