Friss hírek

2008.02.22. 19:34

Rendelet a fatolvajok ellen - RTL Klub

<p>Rendelet készül a fatolvajok ellen. Szakértők dolgoznak rajta, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést. A tervek között szerepel állami őrszolgálat bevezetése vagy egy újfajta igazolásrendszer, amellyel nyomon lehet követni, hogy honnan van a fa - tudta meg az RTL Klub Híradója.</p>

A kormányrendeletet a tervek szerint nyárig dolgozzák ki, hogy a mostaninál hatékonyabban léphessenek fel a fatolvajok ellen. Wisnovszky Károly, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal igazgatója az RTL Híradónak elmondta: lehet, hogy az állam vagy az önkormányzatok őriztetik majd az erdőket. A tervek között szerepel egy árszabályzat kidolgozása is, amely a bírók munkáját segítené, könnyebben meg tudnák állapítani egy lopás értékét. Erdőt Magyarországon most nem lehet körülkeríteni, és ebből nem is akarnak engedni.

Tavaly a bejelentett adatok szerint 380 hektárnyi erdőt loptak el itthon, de a valós szám becslések szerint kétszer akkora lehet.

Az ellenőrök találkoztak már olyan szakszerűen átalakított autóval, amelybe pont annyi köbméter fa fért be, amelynek kivágása még szabálysértés és nem bűncselekmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!