Friss hírek

2008.01.31. 16:08

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette Terézváros alpolgármestere Berecz Károlyt

<p>Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette Bajor Zoltán, a VI. kerület alpolgármestere Berecz Károlyt, mert több médiumnak is azt állította: Terézvárosi Vagyonkezelőnél 18 millió forint kenőpénzt kértek tőle. Az alpolgármester szerint a Bajcsy-Zsilinszky úti épület bérlője több helyen valótlanságokat állított az alpolgármester szerint meg sem történt vesztegetésről. A Terézvárosi Vagyonkezelőnél a múlt héten kirobbant botrányban állítólag megvesztegették a testület vezetőjét, akit őrizetbe is vettek a rendőrök. A bíróság elengedte a vezérigazgatót, nem tartották szükségesnek előzetes letartóztatását.</p>

Berecz Károly, a vesztegetési ügyben érintett Bajcsy-Zsilinszky úti épület bérlője tegnap több helyen azt nyilatkozta, hogy az adásvételi szerződés aláírása után kérték tőle a pénzt azzal, hogy különben nem véglegesítik a szerződést.

Bajor Zoltán alpolgármester csütörtökön közölte: nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért és becsületsértésért ma feljelenti az épület bérlőjét. Az alpolgármester szerint a férfi valótlanságokat állít, képviselőket, önkormányzati vezetőket - köztük Bajor Zoltánt - hozott összefüggésbe a vesztegetéssel. Bajor Zoltán szerint a vesztegetést kezdeményező Berecznek nem 18 milliót, nem hamis euróban és az asztalra, hanem 130 millió valódi forintot átutalással, az önkormányzat számláján kellene elhelyeznie. Berecz ugyanis ennyivel tartozik az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!