Friss hírek

2007.11.05. 09:54

Tűz egy orosz nyugdíjasotthonban: már 20 halott

<p>Az eddigi adatok szerint már húsz halálos áldozata van Oroszországban a Tula város közelében kigyulladt nyugdíjasotthonban pusztító tűznek - jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője, Viktor Belcov. Az épületből 293 embert menekítettek ki, de a szóvivő szerint több embert meg lehetett volna menteni, ha hamarabb hívják a tűzoltókat. A rendőrség közben nyomozást kezdett a tűzrendészeti szabályok megsértése miatt.</p>

A tüzet elektromos rövidzárlat okozta - közölte rendészeti forrásra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. Az 1950-es években épült otthon tartógerendái fából voltak, és az épületben nem volt tűzjelző. Az lángok megfékezésén dolgozó tűzoltók 293 embert menekített ki az épületből. A tüzet 22 tűzoltóautóval öt óra alatt sikerült megfékezni. Tula az ország európai részének közepén fekszik, Moszkvától délre.

Tavaly decemberben egy moszkvai drogrehabilitációs központban 45 nő halt meg, mert az ablakokon lévő fémrácsok miatt nem tudtak kimenekülni a lángoló épületből. Idén márciusban egy dél-oroszországi szanatóriumban 63 ember halt meg egy tűzben. Júniusban 10 ember halt meg Szibériában, Omszk város közelében, amikor szintén egy nyugdíjasotthonban csaptak fel a lángok. Azt a tüzet a gyanú szerint gyújtogatás okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!