Friss hírek

2007.11.28. 18:39

Támogatást kaptak a bohócdoktorok

<p>Egymillió forintot nyert pályázaton a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, amelyből több kis beteg arcára tudnak mosolyt csalni a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikán Budapesten - mondta a Független Hírügynökségnek szerdán Wéber Julianna, az alapítvány elnöke. Az alapítása óta eltelt 7 évben a szervezet 7 bohócdoktora csaknem 100 ezer beteg gyermeket "kezelt".</p>

Az elnök elmondta: az alapítvány bohócdoktorai a Tűzoltó utcai klinikán kívül hetente mennek a Heim Pál Gyermekkórházba, de vizitálnak a székesvehérvári és a szombathelyi kórház gyermekosztályain is. Az eredetileg előadóművészekből, például artistákból, pantomímesekből álló bohócdoktorok párosával járnak, és egy-egy viziten minden kisgyereknek külön-külön, személyre szabottan "írnak fel" nevesésterápiát - tette hozzá.

Az Új Európa Alapítvány támogatása azért jött jól, mert az egészségügyi reform miatt összevontak egyes kórházi osztályokat, így a Tűzoltó utcában dupla annyi gyermeket kell "kezelniük" a bohócoknak: az eddigi 30 kis beteg helyett, 60-70-et - mondta Wéber Julianna.

Az elnök elmondta: 2000-ben alakult a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány. Csak olyan bohócdoktorokat alkalmaznak, akik a művészeti alapképzésen kívül egy féléves tanfolyamot is elvégeznek - ez teszi alkalmassá őket a kórházi látogatásokra. Nagyon fontos ugyanis, hogy az igazi doktornak hitt bohócok minden helyzetre felkészüljenek, tudjanak improvizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!