Friss hírek

2007.11.16. 10:29

Másfél héten belül hallgatják ki Lengyel Zoltánt

<p>Körülbelül másfél héten belül hallgatja ki az ügyészség gyanúsítottként Lengyel Zoltán, korábban fideszes, most független parlamenti képviselőt - egyebek mellett - hivatalos személy elleni erőszak miatt. Lengyel Zoltán még nyáron keveredett összetűzésbe három rendőrrel Budapesten, egy igazoltatás közben.</p>

A november 26-a utáni napokban fogják az ügyészek gyanúsítottként kihallgatni Lengyel Zoltán országgyűlési képviselőt - mondta el a Független Hírügynökségnek Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. A korábban fideszes, most pedig független képviselőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, illetve könnyű testi sértés és becsületsértés vétségével gyanúsítják.

Lengyel Zoltánt július 8-én késő este állították meg a rendőrök Budapesten, az Alagútnál, igazoltatni akarták, de a politikusnál nem voltak iratok, csak egy országgyűlési parkolási engedélyt mutatott fel. A járőrök beszámolója szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük próbálta kihúzni a kocsijából. Lengyel Zoltán állítólag folyamatosan szidta a rendőröket, egyiküket az órájával szájba is vágta. A politikus másként emlékszik: azt mondta, hogy a rendőrök ütötték meg őt. Végül kölcsönösen feljelentették egymást.
Mivel Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő, így csak azután válhatott gyanúsítottá, hogy mentelmi jogát a parlament felfüggesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!