Friss hírek

2007.11.04. 13:30

Este egyeztet Gyurcsány és Kóka

<p>A koalíciós egyeztetést tart vasárnap délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke, Kóka János, az SZDSZ elnöke a jövő évi büdzséről - értesült a Független Hírügynökség. Információnk szerint az SZDSZ elsősorban arra vár választ, hogy az állam jövőre miért tervez 140 milliárd forinttal több pénzt saját kiadásaira az ideinél.</p>

Úgy tudjuk, hogy a délután öt órakor kezdődő koalíciós egyeztetést a Parlamentben tartják, és részt vesz rajta a két pártelnök mellett Veres János pénzügyminiszter, Horn Gábor, koalíciós egyeztetésekért felelős államtitkár és több szakértő is. Az SZDSZ elsősorban az állami kiadásokra szánt keret növekedését kifogásolja a jövő évi büdzsé tervezetében. Számításaik szerint 140 milliárddal többet költene az állam magára az ideinél. Ezt pedig indokolatlannak tartják.
Kóka János, az SZDSZ elnöke az elmúlt napokban több sajtótájékoztatón is ismertette a liberális álláspontot, amely szerint a közszférának szánt pluszkiadásokat a személyi jövedelemadó 18 százalékos adókörbe tartozók jövedelemhatárának felemelésével - vagyis a legkisebb adókulcs szerint adózók számának bővítésére -, a leghátrányosabb helyzetű családok családi pótlékának emelésére és a jelenlegi szja 1+1 százalékos rendszernek 3 százalékra emelésére kellene fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!