Friss hírek

2007.11.03. 16:20

Egerágon a japán judo válogatott

<p>Egerágra látogatott szombaton a japán judo-válogatott hat tagja. Az 1700 lelkes baranyai faluban egy 30 fős, gyerekekből álló egyesület működik, amelyet a judo magyarországi meghonosítójáról, Sasaki Kichisaburo-ról neveztek el. Az ő tiszteletére hívták meg a japán válogatottat, akikkel a nagymester unokája is eljött.</p>

Az 1700 lelkes baranyai település fiatal judosai még csak álmodni sem mertek arról, hogy valaha is megmérkőzhetnek a japánokkal.

A hat japán sportoló az egerági egyesület meghívására jött el. Ez utóbbit ugyanis a judo magyarországi meghonosítójáról nevezték el. Sasaki Kichisaburo 100 éve alapította meg a magyar judot. A japánok is meglepődtek a 30 egerági tanonc küzdeni tudásán.

Nagyon erős a magyar judo, mert ilyen kis korban elkezdik tanulni, mint itt Egerágon is. Tartunk is tőle, hogy a japánok kikapnak - mondja a Független Hírügynökségnek Shoji Nagamiya, a judo magyarországi meghonosítójának unokája.

Az egerágiak szemében akkora esemény, hogy náluk járt a japán judo-válogatott, mintha az angol labdarúgó-válogatott jött volna el. Azt mondják, már ezért is megérte sportolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!