Friss hírek

2007.11.05. 16:00

Az MSZP módosításokkal készül az egészségügyi biztosítási rendszer törvényjavaslatához

<p>Bár a szocialista országgyűlési képviselők a héten kezdődő bizottsági üléseken támogatják az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat általános vitára bocsátását, azonban több módosító indítvánnyal is készülnek a vitára - ismertette az MSZP frakció hétfői döntését Kovács Tibor.</p>

A szocialista frakcióvezető-helyettes elmondta: elsősorban a menedzsment-jogok, a cégalapítás feltételei és a fejkvóta-rendszer azok a pontok, ahol az MSZP szerint komoly pontosításokra van szükség a törvényjavaslaton belül. Részleteket ugyanakkor nem árult el a szocialista politikus, mint mondta: a módosító javaslatokat egy külön erre a célra alakult munkacsoport készíti az MSZP frakción belül és az elkészült javaslatokat a bizottsági üléseken ismeretik majd.

Kovács Tibor azt ugyanakkor leszögezte: a leendő új egészségügyi pénztárakban a magánszféra szerepvállalásának arányán nem kíván változtatni a nagyobbik kormánypárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!