Friss hírek

2007.09.28. 15:57

Kerékpáros polgárőrök Győrben

<p>Péntek délutántól járja Győr utcáit az ország első kerékpáros polgárőrcsoportja. Tízfős a csapat, elsősorban a város lakótelepein teljesítenek majd szolgálatot, de bárhová elmennek, ahol szükség van rájuk. Feladatuk elsősorban a kerékpárosok tájékoztatása, fokozott ellenőrzése, járőrözés az oktatási intézmények környékén, és együttműködés a rendőrséggel baleset megelőzési akciókban. A polgárőrök nyilvántartást vezetnek az ellopott kerékpárokról, és segítenek a felkutatásukban, valamint figyelmeztetik a lezáratlan kétkerekűek tulajdonosait.</p>

Amatőr és profi biciklisek - összesen tízen - vállalták, hogy részt vesznek az országban elsőként megalakult kerékpáros polgárőr csoport munkájában, mely az Arrabona Polgárőr Egyesület részeként működik. Azt szeretnék elérni, hogy minél többen kerékpározzanak, és ne használják az autóikat, ha nem muszáj - mondta a Független Hírügynökségnek Gangl András, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Egyesület elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!