Friss hírek

2007.09.19. 15:55

Egyre ismertebb a mentorprogram

<p>Tavaly még csak 330, idén már több mint 600 hátrányos helyzetű, első éves egyetemista illetve főiskolai hallgató jelentkezett a Katapult Mentorprogramba. A gólyákat egy-egy felsőbb éves diák segíti az első évben, figyelmeztetik őket a határidőkre illetve hasznos jótanácsokkal látják el őket például arról, melyik tárgyat mikor érdemes felvenni.</p>

Az idősebb egyetemisták odafigyelnek például arra, hogy az elsősök időben feliratkozzanak a kurzusokra, hogy leadják a kollégiumi elhelyezéshez szükséges papírokat, és gondoskodnak arról is, hogy le ne maradjanak a hátrányos helyzetűek számára meghirdetett pályázatokról. Megismertetik őket a tanulmányi osztály működésével, de azt is elárulják a "kezdőknek", hogy melyik tanár szemináriumára érdemes feliratkozni, és milyen tanulókörbe, illetve klubba lehet járni. Kezdetben gólyatáborokat, a későbbiekben pedig más közösségi programokat, például filmklubot is szerveznek az eltérő kulturális hátterű diákoknak - mondta Borovszky Tímea, a szaktárca Roma Integrációs Titkárságának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Idén csaknem 1200 hátrányos helyzetű hallgató jelentkezett úgy egyetemre vagy főiskolára, hogy igényelte a helyzete miatt adható plusz nyolc pontot. Ebből 706 diákot vettek fel, közülük körülbelül 600-an már jelentkeztek az adott iskolában, hogy felvegyék a kapcsolatot a mentorral. Idén összesen 140 felsőbb éves hallgató segít nekik, akik havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapnak a munkájukért. Körülbelül 10-20 segítőre lenne még szükség, ezért továbbra is várják a jelentkezéseket. Bővebb információhoz a 80/204-641-es zöld számon illetve a www.mentorhalo.hu internetes oldalon lehet jutni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!