Friss hírek

2007.09.22. 09:12

Castro újra a televízióban

<p>Fidel Castro hosszú idő után újra szerepelt a kubai televízióban pénteken. A még mindig lábadozó kubai vezető csak nevetett a haláláról szóló híreszteléseken. A 81 éves vezetőről június eleje óta még fényképek sem jelentek meg Kubában, ami széles körben találgatásokhoz vezetett.</p>

Castro Kuba színeit viselte, piros-fehér-kék melegítőben szerepelt az előre rögzített felvételen. Elmondta, hogy az utóbbi időben hosszú értekezéseket írt számos témáról, legutóbb a hidegháborúról. Beszélt az Egyesült Államok gazdaságáról, az olaj világpiaci áráról, és a dollár-euró árfolyam pénteki állásáról. Egyedül az egészségéről nem akart nyilatkozni, azt mondta, az maradjon államtitok. Castro barátja és legfőbb szövetségese, Hugo Chávez venezuelai elnök azt mondta, szerinte Fidel még 100 évig élhet.

Tavaly júliusi műtéte után Fidel Castro ideiglenesen átadta a hatalmat testvérének, Raúlnak. A műtét előtt szerepelt utoljára a nyilvánosság előtt. A kubai vezetőség szerint Fidel Castro továbbra is részt vesz a fontosabb ügyek megvitatásában, és a döntéshozatalban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!