BOON Sziréna

2017.03.30. 07:31

Adósságközvetítés helyett bombariadót csinált a szikszói asszony

Miskolc, Szikszó - Börtönbüntetést indítványoz a csaló nővel szemben a Miskolci Járási Ügyészség.

Miskolc, Szikszó - Börtönbüntetést indítványoz a csaló nővel szemben a Miskolci Járási Ügyészség.

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 35 éves szikszói nővel szemben, aki 2015-ben és 2016-ban összesen nyolc alkalommal telefonált pénzintézetekben elhelyezett bombák robbanásával fenyegetve. Csak tavaly nyáron pár hét leforgása alatt három alkalommal zárták le a miskolci Centrum Áruház közelében működő bankfiókot és környékét bombával való fenyegetés miatt.

A nő mindig a 112-t hívta fel, hogy bomba fog robbanni a bankban." Miskolci László

Felhívta a 112-t

Miskolci László megyei főügyész tájékoztatott arról, hogy az immár vádlottá avanzsálódott szikszói nő 2014-től kezdődően foglalkozott azzal, hogy magánszemélyek és pénzintézetek között közvetített a bedőlt hitelek rendezése, lezárása miatt. Azonban tényleges kapcsolata nem volt az érintett bankokkal. Amikor az ügyfelek már nagyon a nyakára jártak az egyeztetés elmaradása miatt, konkrét időpontot beszélt meg velük az adott bankfiókban. Ezt követően, pár órával a megbeszélt időpont előtt telefonon felhívta a 112-es segélyhívót és közölte, hogy az adott pénzintézetben bomba fog robbanni.

Hivatkozási alap volt

A rendőrség és a katasztrófavédelem minden alkalommal nagy erőkkel vonult a helyszínekre, és volt, hogy több száz embert kellett evakuálni az intézkedés időtartamára. Ilyenkor a bankok környékét lezárták, a fiók működését felfüggesztették. Így a vádlott hivatkozhatott arra az ügyfelei előtt, hogy tőle független okok miatt hiúsult meg az ügyintézés.

2015. áprilistól novemberig összesen négy alkalommal jelentett hamis bombariadót egy országos lefedettségű bank budapesti fiókjainál. 2015 novemberében például Budapesten, a Váci úton tizenegy épületből mintegy ezerhétszáz embert kellett evakuálni a hamisnak bizonyuló bombariadó miatt.

2016 júliusában Miskolc belvárosában három alkalommal is ugyanannál a bankfióknál jelentett bombariadót, majd egy szikszói takarékszövetkezeti fióknál is kellett intézkedni a hamis bejelentése miatt.

Csalás miatt is perlik

A becsapott adós ügyfelektől átvett és vissza nem fizetett ügyintézési díj kapcsán külön folyik a nő ellen büntető eljárás.

A korábban már hasonló csalásokért börtönt is megjárt, visszaesőnek minősülő vádlottat 2016 júliusában sikerült elfogni és azt követően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a nőt. Az ügyészség vele szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Miskolc - Egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad a bombával fenyegető nő.


Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K-né K. M. 36 éves, szikszói lakossal szemben.


Miskolc, Szikszó - Összesen nyolc bankfiókot fenyegettet bombával egy szikszói nő. Adósságai voltak, a hitelezői kérték, hogy vegyen fel banki kölcsönt és abból törlesszen. Mindig akkor telefonált, hogy bomba van a pénzintézetben, mikor be kellett volna mennie, intézni a hitelt. Most közveszéllyel való fenyegetéssel gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!