Foci vb 2022

2022.12.14. 20:47

Újabb haláleset Katarban

Meghalt a kórházban egy 24 éves kenyai biztonsági őr, miután az Argentína–Hollandia negyeddöntő után leesett a Luszail Stadionban.

ÉM

A Luszail stadion. Itt történt a baleset

A The Sun információ szerint a baleset szombaton helyi idő szerint hajnali 2 órakor történt, amikor a kenyai állampolgárságú biztonsági őr, John Njau Kibue közel a lelátók tetejéről a földre zuhant. A sérültet állítólag stabil, de kritikus állapotban szállították a Hamad kórház intenzív osztályára. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de három nappal később, december 13-án sajnálatos módon meghalt a kórházban. 

A katari szervezők közleményt adtak ki, amelyben megerősítették a halálesetet és jelezték, hogy sürgősen kivizsgálják a körülményeket és mindenben támogatják az elhunyt családját. A 24 éves kenyai férfi nővére azonban a CNN-nek azt nyilatkozta, egyelőre nem kaptak magyarázatot: "Igazságot akarunk. Tudni akarjuk, mi okozta a halálát. Soha nem küldtek nekünk képet arról, hogy honnan esett le, és nem adtak másról sem információt" – mondta Ann Wanjiru. 

Kibue családja a CNN-nek elmondta, a férfi novemberben költözött Katarba, hogy egy helyi biztonsági cégnél dolgozzon szerződéses viszonyban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!