Foci vb 2022

2022.12.13. 21:07

Ő lehet Cristiano Ronaldo edzője

A portugál labdarúgó-válogatott vb-búcsúja után Fernando Santos szövetségi kapitány jövője bizonytalan. A 68 éves szakember utódja José Mourinho lehet, aki jelenleg az olasz bajnokságban szereplő AS Roma edzője.

ÉM

Fotó: AFP

A Marokkó elleni negyeddöntős vb-búcsú után felmerültek azok a hírek, hogy a portugálok szeretnék leváltani Fernando Santost és új szövetségi kapitánnyal készülnének a következő világeseményre. 

A The Sun értesülései szerint a portugál válogatottól már megkeresték Mourinhót, akinek azt is megengednék, hogy az AS Románál betöltött vezetőedzői állását megtarthassa a 2024-es Európa-bajnokságig, persze kérdéses, mindehhez mit szólnának az olasz klubnál. 

Amennyiben valóban Mourinho lesz a következő portugál szövetségi kapitány, döntenie kell majd Cristiano Ronaldo sorsáról, akit a Manchester Unitedtől kirúgtak november végén, ráadásul a vb egyenes kieséses szakaszában Santos a cserepadra száműzte. 

Mourinho 2010 és 2013 között a Real Madrid trénereként már dolgozott Ronaldóval, és erre újra sor kerülhet, bár egyáltalán nem biztos, hogy a kétszeres BL-győztes edző számítana a válogatottban az ötszörös aranylabdásra, aki bejelentette, hogy továbbra is játszani akar a nemzeti csapatban. 

Portugália márciusban kezdi meg a 2024-es Eb selejtezősorozatát, de már jóval előtte végleges döntést akarnak hozni a portugálok a következő szövetségi kapitány személyéről.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!