Foci vb 2022

2022.12.10. 18:09

Marokkó újabb bravúrral elődöntős

A spanyolok után a portugálokat is kiejtette az észak-afrikai csapat a foci vb-n.

ÉM

A marokkói en-Nesyri a 42. percben fejjelt talált be

Fotó: AFP

A katari labdarúgó világbajnokság szombati játéknapján, két negyeddöntőt játszottak, ezek közül a Marokkó – Portugália találkozó volt az első.

A két csapat a meccs első fél órájában nem sok mindent hozott össze, pedig biztató volt a kezdet, Joao Félix fejesét kellett védenie a marokkói kapusnak. Viszont innentől zártan, fegyelmezetten védekezett az észak-afrikai együttes, és hiába volt többet a labda a luzitánoknál, nem mentek vele semmire. A meccs az első játékrész utolsó negyedórájára kezdett élénkülni, azok után, hogy Joao Félixnek egy lövése az egyik védőről szögletre pattant. Ezután azonban a marokkóiak következtek: előbb Amallah lőtt nagy helyzetben az égbe, majd Boufal összehozta csapata első kapura lövését. Aztán pedig jött a góljuk, a 42. percben. A bal oldalon építkező marokkóiak részéről Attiat Allah adott középre, en-Nesyri pedig 6 méterről a rosszul kimozduló kapus és egy védő között a kapuba fejelt (1-0). Az élénkülő meccs félidejének végén Bruno Fernandes döngette meg a kapufát.

A második játékrész is változatos volt, előbb egy marokkói lehetőség, beadás után lett kis híján kettő, a portugál nyomás közepette az előnyben lévő csapat kontrákkal próbálta meg lezárni a meccset. G. Ramosnak volt egy veszélyes helyzetből eleresztett, pontatlan fejese, majd Bruno Fernandes lőtt a léc fölé. A 83. percben Joao Félix bombáját hárította bravúrral Bounou kapus, majd a 90+2. percben a csereként beállt C. Ronaldo lövését védte bravúrral. Nem sokkal később Cheddira kiállítása miatt 10 főre fogyatkozott Marokkó, ám egy kontrából, a 90+6. percben Aboukhlal lezárhatta volna a meccset, ám kihagyta a ziccert, ahogy a túloldalon Pepe fejese sem hozta meg az egyenlítést, és ez Marokkó elődöntőbe jutását eredményezte.

Labdarúgó-vb: negyeddöntő

Marokkó – Portugália 1-0 (1-0)

Doha, 44 198 néző. V.: Facundo Tello (argentin).

Marokkó: Bounou – Hakimi, el-Jamiq, Saiss (Dari, 57.), Attiat Allah – Amrabat – Ounahi, Amallah (Cheddira, 65.) – Ziyech (Aboukhlal, 82.), en-Nesyri (Benoun, 65.), Boufal (Jabrane, 82.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.

Portugália: Diogo Costa – Dalot (Horta, 79.), Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro (Joao Cancelo, 51.) – Otávio (Vitunha, 69.), Neves (C. Ronaldo, 51.) – Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Félix – G. Ramos (Rafael Leao, 69.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.

Kiállítva: Cheddira (90+3.).

Gólszerző: en-Nesyri (42.).

 

Képalá: A marokkói en-Nesyri a 42. percben fejjelt talált be Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!