Foci vb 2022

2022.12.12. 20:54

Külföldi kapitány akar a brazil világbajnok

Ronaldo, a brazilok kétszeres világbajnok labdarúgója szívesen látna neves külföldi edzőt a válogatott élén.

ÉM

Fotó: AFP

A katari vb-n a negyeddöntőben kiesett dél-amerikai válogatott kispadjáról távozott Tite, miután a legnagyobb esélyesek közé sorolt csapata tizenegyespárbajban alulmaradt Horvátországgal szemben. 

A szövetségi kapitány már a torna előtt kijelentette, hogy függetlenül a vb-n elért eredménytől nem folytatja tovább a munkát a nemzeti csapatnál.
Az elmúlt napokban több olyan neves külföldi szakember neve is felmerült az utódjelöltek között, akikre Ronaldo szívesen bízná rá a válogatott irányítását, de hangsúlyozta, hogy a döntés nem az ő kezében van. 

"Szívesen látnék a brazil válogatott szövetségi kapitányaként olyan neveket, mint Josep Guardiola, Carlo Ancelotti vagy José Mourinho,
de nem én választok, majd meglátjuk, mi fog történni. Ezek a nevek Brazíliában merültek fel, azt sem tudom, hogy valóban a jelöltek között szerepelnek-e vagy sem" - nyilatkozta. 

Hozzátette: ő személy szerint semmilyen problémát nem lát abban, hogy külföldi edző irányítsa a brazil válogatottat, a szövetségi kapitány ügyében viszont nagy vitát vár hazájában. 

Az ötszörös (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) vb-aranyérmes, kétszer második (1950, 1998) és kétszer harmadik (1938, 1978) brazil válogatott több mint százéves történetében a csapatot irányították már külföldi edzők, de több évtizeddel ezelőtt, és akkor is csupán epizódszerephez jutottak. 

A Selecao legutóbbi vb-sikere óta érmet sem szerzett még, négyszer (2006, 2010, 2018, 2022) a negyeddöntő jelentette számára a végállomást, míg 2014-ben házigazdaként lett negyedik. Ronaldo kiemelte, hogy a horvátok elleni negyeddöntőben csupán egy dolog hiányzott a brazil csapatból a továbbjutáshoz, méghozzá az, hogy előnye birtokában a lefújásig "okosabban", taktikusabban futballozzon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!