Foci vb 2022

2022.12.10. 15:30

Katarból jelentjük: jó hangulat és Marilyn Monroe

Kiss Róbert Richard újságíró nemcsak turisztikai szakértő, hanem a labdarúgás szerelmese is. Az elmúlt 24 évben minden világbajnokságon ott volt, így most sem hagyta ki, Katarban kíséri figyelemmel a világfocit és a különleges helyszínt.

PN

- Magyarországnak szurkolok elsősorban, és mindenek felett. Semleges szurkoló vagyok, mert nem jutottunk ki, így nem lehet felhőtlenül szurkolni, ráadásul a jegyhez is nehezebb hozzájutni, ha nincs kint a csapatod. A másik oldalon pedig az a pozitív, hogy élvezni tudom a mérkőzéseket, nem kerülget a szívbaj! –nyilatkozta szerkesztőségünknek.

Kiss Róbert Richard szerint nagyon sokat változott a foci ahhoz képest, ami 20 évvel ezelőtt volt. - Most sokkal többet futnak például a játékosok, szervezettebb, keményebb, atletikusabb lett a foci. Míg régen, ha kicsit is húzták a mezedet, akkor azt súlyosan megtorolták a játékvezetők, ma már ez természetes. Tépik, űzik, hajtják egymást a védők és a támadók. Sokat változott a labdarúgás és ezt érdekes látni. Attól, hogy keményebb, atletikusabb lett, nagyon élvezhető és hitetlenül izgalmas. Ez az a sport, ahol a gyengék is tudnak nyerni az erősebbek ellen. Itt bármikor előfordulhat, hogy valaki fordít, egyenlít, ez széppé varázsolja a játékot.

Katari bombázó 

- Nagyon érdekes, hogy szurkolók közül sokan beöltöznek, de nemcsak mezbe, hanem valamilyen jelképet választanak. Az amerikaiak közül például volt, aki Szabadság-szobornak öltözött, de láttam Marilyn Monroe-t is, ami Katarban azért elég szokatlan. Eleinte azt mondták sokan, hogy kevésbé jó a hangulat, mint a korábbi világbajnokságokon, én ehhez képest azt tapasztaltam, hogy hihetetlenül jól érzik magukat a szurkolók.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!