Foci vb 2022

2022.12.11. 09:42

Csík Zoltán szerint Franciaország, esetleg Argentína az esélyes

A mediterrán foci iránt rajong Csík Zoltán diósgyőri szurkoló és állatvédő.

ÉM

Csík Zoltán

Szurkolói múltját jelenleg az állatvédelemben kamatoztatja Csík Zoltán, aki sajnálattal vette tudomásul, hogy se a magyarok, se az olaszok nem jutottak ki a VB-re. 

– Leginkább a mediterrán focit kedvelem a hangulata és a stílusa miatt. Teljesen más az az életérzés, ami ott van a futball iránt, mint itthon – jelentette ki Csík Zoltán, a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány elnöke. 

– Fiatalabb koromban amatőr szinten fociztam, megyei I. osztályig jutottam. Már akkor beleszerettem ebbe a sportba és később szurkolóként is mindig szabadnak éreztem magam a meccseken. Régen a DVTK-nak is nagyobb kultusza volt Miskolcon, amikor még a Vasgyárból sokan átjártak szurkolni. A foci jól összefogta az embereket, közösségteremtő erővel bírt. Ma már kicsit jobban megszabják az előírások, hogy mit lehet csinálni nézőként egy stadionban és mit nem. 

Nyáron jobb hangulatú  

oltán konkrétan nem drukkol senkinek, de a franciákat tartja a legesélyesebbnek a győzelemre. 

– A világbajnokságon sajnos most nincsenek kint a kedvenceim. Pedig az előválogatót végigkövettem és nagyon bíztam az olaszokban. Mivel Nápoly drukker vagyok, ezért jelenleg inkább csak belenézek a meccsekbe. Eddig az utolsó portugál, svájci 6-1-es összecsapás tudott a legjobban lekötni, ami igen gólgazdag mérkőzés volt. Jobban szeretem, hogyha a VB-t nem a téli időszakban rendezik, mert akkor barátok többen össze tudunk jönni. Egy teraszon, sörözgetés mellett sokkal jobb szurkolni az óriáskivetítőnél, mint otthon tévén nézni a meccseket. A döntőt persze azért valószínű együtt fogjuk követni a baráti körrel. Szerintem a címvédő Franciaország a legesélyesebb, hogy ismét győzzön, vagy esetleg még Argentína. Bízom benne, hogy legközelebb talán már a magyar csapatnak is lesz esélye bekerülni a világ legjobbjai közé. Mostanában valami remény kezd pislákolni a magyar fociban. Sokkal jobban megy a játék, mint évekkel ezelőtt – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!