Foci vb 2022

2022.12.14. 20:39

Benzema részt akar venni a vb-döntőn

A spanyol Mundo Deportivo értesülései szerint Karim Benzema engedélyt kapott a Real Madridtól, hogy részt vegyen a döntőben, ha a francia válogatott szerdán legyőzi Marokkó csapatár a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében.

ÉM

Fotó: AFP

z aranylabdás támadó tagja volt Didier Deschamps 26 fős keretének, azonban már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére ott volt a keretben, amelyből csak egy nappal a vb nyitónapja előtt, újabb sérülése miatt került ki. 

Mivel a franciák végül nem neveztek másik játékost a vb-re, így adminisztratív szempontból Benzema továbbra is a keret tagja. A nemzetközi szövetség közlése nyomán az előző vb-n győztes franciák éremszerzése esetén Benzema hivatalosan jogosult lenne az éremre. 

Spanyol sajtóértesülések szerint Benzema már teljesen egészséges, az utóbbi napokban pedig már teljes értékű munkát végzett a társaival. A Mundo Deportivo értesülései szerint a Real Madrid engedélyt adott Benzemának, hogy csatlakozzon a francia válogatotthoz, ha Didier Deschamps együttese szerdán este legyőzi a marokkói csapatot a vb-elődöntőben. 

A 34 éves támadó pályára léphetne így a vb-döntőben, persze nagy valószínűséggel nem lenne kezdő, hiszen a helyén futballozó Olivier Giroud négy góllal a második helyen áll a góllövőlistán, nem mellesleg remekül megérti magát a csapat legfontosabb játékosával, Kylian Mbappéval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!