Foci vb 2022

2022.12.11. 09:34

Arccal a világbajnokság elődöntői felé!

Az angol csapat úgy esett ki a katari vb-ről, hogy az első komoly ellenfelével szemben elhasalt.

ÉM

Harry Kane-nek volt oka az elkeseredésre

Fotó: AFP

Bebizonyosodott, hogy a nagyon gyenge csoport (Wales, Irán, USA), valamint a Szenegál elleni nyolcaddöntő sem késztette nagy erőbedobásra Angliát. Harry Kane két tizenegyest is lőhetett az Al-Bajt Stadionban, az elsőt értékesítette, ezzel lett 1-1 a mérkőzés állása, a másodikat - 2-1-es francia vezetésnél - az égbe lőtte. Azt már talán mondanunk sem kell, hogy a francia csapatban Oliver Giroud ismét fejelt egy gólt, ami később győztes találatnak bizonyult. 
Giroud a TF1 francia televízió riporterének a meccs után a következőket mondta: "Védekezésben szinte tökéleteset alkottunk. Nagyon kemény mérkőzést vívtunk az angolokkal, büszke vagyok az egész csapatra." 

A L'Equipe című francia sportlap címoldalán angol címet adott a meccs összefoglalójának: Sorry, Good Game, azaz elnézést, ez jó játék volt - ez a cím fordítása, amely újabb fricska volt az angolok részére. 

Az angol lapok a kiesés után valósággal összeomlottak. Ugyanígy tett a büntetőt hibázó Harry Kane is, aki a lefújás után elsírta magát. Ugyanakkor sem az angol szövetségi kapitány, sem a játékostársak nem varrják Kane nyakába a kiesést. 

Gareth Souhgate első nyilatkozatában azt emelte ki, hogy Kane nélkül sehol sem tartana az angol válogatott.

Megvan tehát a katari világbajnokságon az elődöntő mezőnye és megvan a két elődöntő időpontja is. 

December 13. kedd, 20.00: Argenítna-Horvátország (Loszaíl Stadion) 

December 14. szerda 20.00: Franciaország-Marokkó (Al-Bajt Stadion)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!