Foci vb 2022

2022.11.27. 15:58

Marokkó lenyomta a belgákat

Az esélytelenebb csapat maradt veretlen a labdarúgó vb F-csoportjában.

Sabiri (jobbra) szerezte a meccs első gólját

Fotó: AFP

A labdarúgó világbajnokság vasárnapi programjának második meccsén, az F-csoport 2. fordulójában megrendezett találkozón Belgium – az első körben Kanada ellen elért egygólos győzelmének köszönhetően – nyugodtan készülhetett a szerdán, a horvátok ellen gólnélküli döntetlen játszott Marokkó ellen. Az európai csapat rajta volt, hogy ezt a meccset is megnyerje, de az afrikai ország válogatottja vezetett néhány ellencsapást, és az egyik ilyen végén, a 73. percben Sabiri vezetéshez juttatta Marokkót. A meccsből hátralévő idő jó focit hozott, a belgáknak volt lehetőségük az egyenlítésre, de a 92. percben Aboukhlal megadta a kegyelemdöfést nekik. Meglepetésre, de megérdemelten nyert Marokkó.

F-csoport, 2. forduló

Belgium – Marokkó 0-2 (0-0)

Doha, 43 738 néző. V.: César Arturo Ramos (mexikói).

Belgium: Courtois – Castagne, Alderweireld, Vertonghen – Meunier (Lukaku, 81.), A. Onana (Tielemans, 60.), Witsel, T. Hazard (Trossard, 75.) – De Bruyne, E. Hazard (Mertens, 60.) – Batshuayi (De Ketelaere, 75.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

Marokkó: Kajoui – Hakimi (Attiat-Allah, 68.), Saiss, Aguerd, Mazraoui – Ounahi (El Yamiq, 78.), Amrabat, Amallah (Sabiri, 68.) – Ziyech, en-Nesyri (Hamdallah, 73.), Boufal (Aboukhlal, 73.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerző: Sabiri (73.), Aboukhlal (92.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!